Mogelijkheden en opties

De bootjes:

Het is mogelijk om de boten te gebruiken die bij het huisje aanwezig zijn. Dit zijn een polyvalk, 2 lasers (type 1) en een polyester motorbootje. De valk en de motorboot hebben beide een 4pk buitenboordmotor. Ook liggen er surfplanken die in overleg gebruikt mogen worden.
Voor al deze spullen geldt wel dat men er goed bekend mee moet zijn; Je dient al te kunnen zeilen of surfen, het is geen lesmateriaal. Natuurlijk kan er altijd wat mee gebeuren, en het is geen splinternieuw materiaal, maar meld het wel als er toch iets kapot is gegaan of beschadigd is, en zorg dat je hiervoor verzekerd bent.

 

De fietsen:

Er staan 4 fietsen in de schuur; een antieke transportfiets (erg handig voor boodschappen bij de dagmarkt in Gaastmeer) en een licht klassiek vouwfietsje, en 2 racefietsen om goed mee te kunnen touren (1 ervan heeft inklikkers, schoenen maat 44 liggen binnen) Deze zijn allemaal vrij te gebruiken. Zet ze wel op slot wanneer je ze onbewaakt laat staan, er zijn sloten aanwezig.

 

De tuin:

We hebben een royale tuin waar we in de zomer veel kruiden in hebben staan die je kunt gebruiken in de keuken, zoals tijm, rozemarijn, oregano, bieslook, salie, peterselie, basilicum, etc. Ook zaaien/planten we vaak groenten die je mag gebruiken wanneer ze goed/rijp zijn. Tomaatjes, courgettes en pompoenen zijn dan heerlijk en van de appels uit de bomen kun je fantastische crumble maken.
Je mag in de tuin rommelen; onkruid wieden, bloemen plukken, beetje sproeien of het gras maaien met de motormaaier die in het hok naast de bijkeuken staat. Wel voorzichtig, het is een stevige machine. Nooit op blote voeten grasmaaien!
In de kussenkist liggen behalve kussens voor de tuinstoelen en tafelkleedjes ook nog wat luie stoeltjes, parasol en een heerlijke Fatboy hangmat.

 

Slapen op een Skutsje:

Wanneer je een keertje op een skûtsje zou willen overnachten of een dagje zou willen varen op een skûtsje, dan is dat mogelijk. We hebben de Augustina, een 12 meter skûtsje in de haven liggen waar je vanuit de keuken op uitkijkt, op loopafstand van de Lytse Kaep.

De Augustina heeft een (klein) 2-persoons bed en 3 bedden in het vooronder, dus ook een mooie logeerplek wanneer je vrienden op bezoek krijgt die het veel te gezellig vinden om weer naar huis te rijden 😉

Neem gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

 

Andere huizen op het erf of in de directe omgeving:

Wanneer je met meerdere gezinnen of een grotere groep in Gaastmeer zou willen verblijven is het mogelijk om eventueel de boerderij op het erf, de boerderij aan de andere kant van de weg of een huisje op recreatiepark de Liuwe Daem of in de haven van Syperda te huren, allemaal op loopafstand!
Wij kunnen desgewenst naar de mogelijkheden informeren of telefoonnummers/gegevens doorgeven!

 

Verdere instructies over bootjes, fietsen, tuinspullen,  uitrusting etc. krijg je bij reservering en is op locatie aanwezig.

Vakantiehuis Lytse KaepVakantiehuis Lytse KaepVakantiehuis Lytse Kaep