Vakantiehuisje Lytse Kaep

De Lytse Kaep is een huisje dat deel uitmaakt van een voormalig boerenerf, waar aan de achterzijde nog een vakantiehuisje staat en waar verder op het erf nog de grote boerderij en een daaraan grenzend huisje staan; totaal dus 4 huizen, die allemaal als recreatiewoning in gebruik zijn. Ieder huis heeft een eigen tuin, parkeermogelijkheden op en naast het erf en ruim voldoende privacy. Ons huisje heeft een eigen steiger aan de Pieter Bouwesloot met een open verbinding naar het Grote Gaastmeer.

De Lytse Kaep heeft door een slimme indeling veel ruimte. De aanbouw (sinds 2023) biedt naast extra ruimte en slaapplaatsen vooral veel comfort met een 2e badkamer, keuken en een kamer met directe verbinding met de tuin door 3 royale schuifdeuren.

Het oude huisje heeft 3 slaapkamers;
1 slaapkamer op de begane grond met een 2 persoons bed en 2 slaapkamers op de 1e etage met elk 2 losse bedden die los of tegen elkaar geschoven kunnen worden. Op de vliering tussen de 2 slaapkamers boven is nog een extra bed en daaronder ligt nog een logeermatras, dus er kan zo nodig met 8 personen (inclusief de slaapzolder in de aanbouw dus totaal 10) overnacht worden. Ook zijn er nog 2 uitklap peuterbedjes. Voor alle bedden zijn dekbedden en kussens aanwezig.

Op de begane grond is naast een slaapkamer ook een badkamer met een douche, wastafel en wc, en verder is het een open ruimte met een keuken en eettafel, en een woonkamer met lage stoelen en bank rond de houtkachel. Er is een audio installatie met oude cassettebandjes, platen en CD’s en een televisie met een mediabox en een goede wifi voor internet.

De keuken is voorzien van een koelkast, vaatwasser, combi-oven en gaskookplaat met afzuiging. Er zijn uitgebreide kookspullen/bestek/serviesgoed aanwezig, er is een waterkoker en een nespresso-apparaat. De antieke eettafel is uitschuifbaar van 160 cm tot 240 cm en kan dus aan een grote groep eters plaats bieden. Voor de buitenkokers is er een pizza-oven, een rookoven en een Weber bbq.

Zowel het oude huis als de aanbouw hebben veel ramen die uitzicht bieden over weiland en slootjes en het Heegermeer in de verte.

De bijkeuken tussen het oude huis en de aanbouw is een centrale binnenkomst waar een wasmachine en een extra koelkast staan, en waar ook andere voorraad, wat gereedschap, extra glaswerk en een werkbankje/afzetruimte is. De bijkeuken is dan ook de meest gebruikte ingang en de verbinding tussen oud- en nieuwbouw.

In de tuin vind je een kussenkist en berging voor tuinmeubels, buitenkookspul, vuurkorf en houtvoorraad voor de kachel. En sinds 2023 dus ook een houtgestookte sauna! In de hoek van de tuin staat nog een blokhut waarin fietsen en surf/zeilspullen en buitenspellen liggen en die (in overleg) te gebruiken zijn.