Vakantiehuisje Lytse Kaep

Vakantiehuisje Lytse Kaep

De Lytse Kaep is een huisje dat deel uitmaakt van een voormalig boerenerf, waar aan de achterzijde nog een vakantiehuisje staat en waar verder op het erf nog de grote boerderij en een daaraan grenzend huisje staan; totaal dus 4 huizen, die allemaal als recreatiewoning in gebruik zijn.
Ieder huis heeft een eigen tuin, parkeermogelijkheden op en naast het erf en ruim voldoende privacy. Ons huisje heeft een eigen steiger aan de Pieter Bouwesloot met een open verbinding naar het Grote Gaastmeer.

De Lytse Kaep is geen groot huis maar heeft door een slimme indeling wel veel ruimte.

Het huisje heeft 3 slaapkamers;
1 slaapkamer op de begane grond met een 2 persoons bed en 2 slaapkamers op de 1e etage met elk 2 losse bedden die los of tegen elkaar geschoven kunnen worden. Op de vliering tussen de 2 slaapkamers boven is nog een extra bed en daaronder ligt nog een logeermatras,
dus er kan zo nodig met 8 personen overnacht worden.
Voor alle bedden zijn dekbedden en kussens aanwezig en als je wilt kunnen de bedden worden voorzien van schone en frisse onderlakens/hoeslakens en kussenslopen, maar je mag natuurlijk ook zelf onderlakens en hoeslakens/kussenslopen meenemen.

Op de begane grond is naast een slaapkamer ook een badkamer met een douche, wastafel en wc, en verder is het een open ruimte met een keuken en eettafel, en een woonkamer met lage stoelen en bank rond de houtkachel. Er is een audio installatie met oude cassettebandjes, platen en CD’s en een televisie met een Ziggo mediabox en een goede wifi voor internet.
De keuken is voorzien van een koelkast, vaatwasser, combi-oven en gaskookplaat met afzuiging. Er zijn uitgebreide kookspullen/bestek/serviesgoed aanwezig, er is een waterkoker en een nespresso-apparaat. Voor de buitenkokers is er een pizza-oven en een Weber bbq te vinden.
De antieke eettafel is uitschuifbaar van 160 cm tot 240 cm en kan dus aan een grote groep eters plaats bieden.

Over de hele lengte van het huis zijn ramen die badkamer, keuken en woonkamer royaal verlichten en uitzicht bieden over weiland en slootjes en het Heegermeer in de verte.

Vakantiehuisje Lytse KaepVanuit de woonkamer kun je de bijkeuken in waar een wasmachine, een extra koelkast en wijnklimaatkast (in overleg te gebruiken) staan, en waar ook andere voorraad, wat gereedschap, extra glaswerk en een werkbankje/afzetruimte is.
Behalve via de voordeur kun je ook via deze bijkeuken naar buiten, de tuin in.

In de tuin vind je naast de bijkeuken een kussenkist en berging voor tuinmeubels, bbq, vuurkorf en houtvoorraad voor de kachel.
In de hoek van de tuin staat een blokhut waarin 4 fietsen en surf/zeilspullen en buitenspellen liggen en die (in overleg) te gebruiken zijn.