De eigenaren

Jos en Marije Broekman komen al hun hele leven in Friesland. Als kind naar de zeilscholen van de Vinea in Blauhus, Oudega, Langweer en Balk geweest, daar allebei ook jaren lesgegeven én elkaar ontmoet.
Jos en Marije hebben een aantal jaren gewoond op een 24 meter Groninger tjalk in het centrum van Amsterdam waar 2 van hun kinderen op geboren zijn.
De tjalk is inmiddels ingewisseld voor een huis op de wal om alle 5 kinderen te kunnen herbergen, en een Lemsteraak die wat handzamer en sneller te zeilen is.
Inmiddels zijn de meeste kinderen alweer het huis uit, studeren of werken, of zeilen de wereld rond.
Allemaal besmet met het watersportvirus en trouwe friesland-fans.

Jos is interieurarchitect en creatief directeur van Ditt Officemakers, een Design&Buildbureau met locaties in Amsterdam en Almelo dat zich met name met zakelijke interieurs bezighoudt. Naast zijn werkzaamheden bij Ditt is Jos actief als organisatiedenker en ontwerper in onderwijsomgevingen, retail, private interieurs en productontwikkeling. Zijn voorliefde voor goed doordachte interieurs en producten is terug te zien in de Lytse Kaep.

Marije is behalve een fantastische moeder en een hard werkende ondernemer in de zorg ook een gepassioneerde hobbykok. En als Jos en Marije samen zijn en iets meer tijd hebben dan de drukke werkdagen soms toelaten, dan kunnen ze zich goed uitleven in de keuken om heerlijke maaltijden te bereiden met bijpassende wijnen die in het gezelschap van veel vrienden soldaat gemaakt worden!

Marije BroekmanJos Broekman